MAKLUBE :D (NEFSİMİZİ TERBİYE EDELİM) Nisan 11, 2007
Posted by heavenlife in Uncategorized.Tags: Uncategorized
trackback
Malzemeler:
750 gram kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
3-4 adet orta boy patates,
1 çay bardağı konserve bezelye,
1 adet orta boy havuç,
tuz, karabiber,
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı mısırözü yağı,
Tuz
Patatesleri kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ,
1 adet et suyu tableti (arzuya göre)
HAZIRLANIŞI :
Pirinci sıcak tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim.
a- Etleri düdüklü tencereye alalım. Üzerine biraz çıkacak kadar sıcak su ekleyelim. Orta hararetli ateşte haşlayalım. Etler yumuşadığında içine tereyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pişirelim. Konserve bezelyeleri ve haşlayıp, küp küp doğradığımız havucu ekleyip, yayvan bir tencereye yerleştirelim.
b- Patatesleri yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde keselim. Kızgın sıvı yağda yarı yarıya pişecek şekilde kızartalım. Etlerin üzerine bir sıra patates döşeyelim. Arzuya göre tencerenin kenarlarına da bir sıra patatesi dik olarak yerleştirelim.
c- Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım. Sularını süzelim. Ayrı bir tencereye sıvı yağı alıp, kızdıralım. Pirinçleri şeffaflaşana dek kavuralım. Kavrulan pirinçleri yayvan tenceredeki patateslerin üzerine yayalım. 3 su bardağı sıcak suya arzuya göre 1 et suyu tabletini ve yeterince tuzu ilave edip, karıştıralım. Et suyu eridiğinde tencerenin kenarından yavaşça suyu boşaltalım. Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte pirinçler suyunu çekip, üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten alıp, tencerenin üzerine temiz bir bez örterek 15 dakika demlenmeye bırakalım. Tencereyi düz bir servis tabağına ters çevirerek yemeğimizin şeklini bozmadan özenle çıkartalım.
bu ne ya..
maklube felen bu sitenin misyonuna aykırı..
hevanlife biz modern bir siteyiz lütfen:)
zeytin kardeş biz zaten modern site olduğumuz için yolluyoruz.
tamam canın cekti diye böyle isyanlarda bulunmayın 😀 (yaparsınız canınızda cekmez)
Abi naaptın sen yaa. Bittim ben. Bütün çalışma aşkım şevkim açlık duygusuna yenik düştü. Daha yeni kahvaltı yapmış olmama rağmen komple hepsini yiyebilirim bu maklubenin.
bişiy olmaz size ya ne güzel işte nefis terbiyesi yapın benim sayemde
😀
arkadaşım yarın sende bu maklubenin aynısını istiyoruz.birimcek.öle buraya tarif atmakla olmuyo…..ben nefsimi yiyerek erbiye ediyorummm hem:)
BÖYLE SÜSLEME OLMAZ.MAKLUBE SÜSLEMENİN DE Bİ ADABI VAR.BEN YAPAYIM DA GÖRÜN.YİYENLER BİLİR.Bİ SORUN.BU ÇOK BASİT.
ya ozaman yapta yiyelim 😀
Dort kisilik degil,bunun;a en az 10 kisi doyar…benden soylemesi
lezziz bir paylasim
ellerinize sağlık canım çekti
hasittirinlan
slm bok
fotoğrafda ayaklar var
Slm Piçler Ananızı Sikem
abilerde veriyolar beyinleri yıkarken mideyi de doyuruyolar
işte cemaatin milli yemeği.milletin kafasını yıkarken midelerinide böyle yıkıyorlar
benimde beynimi yıkadılar,kurutmayı unutmuşlar çok cıvık biri oldum hoppp cıvık mürsel
benim dayımla yengem abilerde kalıyodu bize geçen ay yaptılar tadı çok güzel ve ye ye bitmiyo 😀